De Student Profiel Analyse (SPA) is een assessment van Thomas International en richt zich op jongeren die hulp nodig hebben bij hun studiekeuze.

De Student Profiel Analyse (SPA) is een assessment van Thomas International. Het assessment richt zich met name op jongeren die hulp nodig hebben bij hun studiekeuze voor het MBO, HBO of de Universiteit. De SPA is gebaseerd op de PPA/ DISC en gaat niet alleen over waar je goed in bent. Het geeft ook inzicht in je talenten en motivatie!

De SPA geeft op een zorgvuldige en treffende wijze inzicht in het gedrag van jongeren. Het assessment geeft zelforiëntatie waarbij je je persoonlijke talenten ontdekt. Het maakt je bewuster van toekomstige beslissingen en zorgt ervoor dat je meer verantwoordelijkheid neemt voor je eigen (leer)prestaties. De SPA beschrijft:

  • wat motiveert
  • je voorkeursgedrag
  • wat je prettig en juist niet prettig vindt
  • welke taak- en werkgebieden bij je passen
  • talenten en mogelijke beperkingen

De SPA biedt leraren en begeleiders (h)erkenning van en begrip voor verschillende gedragsstijlen. Niet alleen van het kind of de student. Ook van jezelf als ouder of leraar. Hierdoor verbetert communicatie onderling en krijgt begeleiding een nieuwe dimensie. Inzicht in gedrag vormt de basis van talentontwikkeling.

Je vult het online assessment in, op een rustige plek waar je niet gestoord wordt. Het invullen duurt slechts 10 minuten. Je krijgt naderhand een digitaal rapport waarin helder wordt wat je motivatoren, werksterkten en talenten zijn en wat je gedragsstijl is. Op basis daarvan wordt een link gelegd naar passende studiekeuzes, op zowel MBO , HBO als Universitair niveau. We bespreken dit rapport uitgebreid, een ouder kan aanschuiven.

Dit assessment is inzetbaar voor jongeren vanaf 13 jaar. Het biedt zelfvertrouwen, inzicht en perspectief zodat toekomstbepalende keuzes eenvoudiger worden. De SPA is gevalideerd door de British Psychological Society. Download hierboven de brochure, bekijk het filmpje of neem contact op voor meer informatie of een voorbeeld rapport.