Stress- en burn-outcoaching in Wapenveld ( Gemeente Heerde, omgeving Zwolle) voor een blijvend herstel en aanpak van spanning, stress en burn-out klachten. Mijn naam is Nico van Rossum, Burn-outcoach.Burn-out, stress, spanningsklachten, overspannenheid. Termen die vaak door elkaar worden gebruikt. Stress is een mooi mechanisme van je lijf en zou kort moeten duren. Maar heb je er last van? Dan is je belasting groter dan je belastbaarheid. Wanneer je te lang hieraan blootgesteld wordt en je hebt weinig herstelperioden, kan dat leiden tot overspannenheid. Je ervaart lichamelijk en geestelijke vermoeidheid. Misschien voel je je gespannen, emotioneel, slaap je slecht en misschien ben je wat prikkelbaar. Burn-out gaat vaak nog een stapje verder. Je hebt jarenlang roofbouw gepleegd zonder dat je je daar misschien van bewust bent. Daarom kan burn-outcoaching een waardevolle manier zijn om weer te herstellen. Eerst lichamelijk, dan mentaal.

Waarschijnlijk voel je zelf heel goed aan dat je over je grenzen bent gegaan en dan maakt het hokje niet zo veel uit. Al met al wil je namelijk geholpen worden. En bij iedereen manifesteren de klachten zich anders. Er is geen standaard! Herken je een van de volgende symptomen? Dan is gerichte coaching op mentale veerkracht, talenten en stresshantering erg waardevol.

 • Emotionele en lichamelijke uitputting.
 • Je hebt het gevoel dat je niet meer kan wat je vroeger wel kon.
 • Je sociale, maatschappelijk en professioneel functioneren gaan achteruit.
 • Vergeetachtigheid, concentratieverlies, besluiteloos.
 • Machteloos.

 • Verhouding draaglast en draagkracht lijkt zoek.
 • Piekeren, angstig.
 • Vaak achter je telefoon kruipen, zonder doel.
 • Teveel betrokken – bij alles.
 • Onrustige huid, darmen, veranderende eetlust of spierpijn.

Stress- en burn-outcoaching

“Even” van je klachten af komen, zit er helaas niet in. Want vaak ben je al lange tijd niet meer in balans. Al met al vraagt het tijd, aandacht en een intensieve aanpak om verantwoord terug te keren naar je huidige óf nieuwe werksituatie. Ik ben er zelf ook door heen gegaan. Door deze ervaring en die van coachees weet ik hoe moeilijk het kan zijn om door deze fase van je leven te gaan. Daarom begeleid ik je met burn-outcoaching graag naar energie en vooral perspectief!

Ik werk volgens de CSR methode. Daar ben ik ook in geschoold en aangesloten als partner. Hierbij is de focus eerst op lichamelijk herstel. Pas later op mentaal herstel. Daarom start het traject met een CSR Vragenlijst Stressklachten.  Deze inventariseert stressklachten, herstelbehoefte, vermoeidheid en cognitief functioneren. Vervolgens is de burn-outcoaching opgebouwd uit 3 fasen en bestaat uit verschillende interventies:

 1. Crisisfase -> stoppen met roofbouw, starten met acceptatie en bevorderen herstelfuncties
 2. Opbouw vitaliteit -> zowel fysiek, mentaal als in gedrag
 3. Opbouw conditie en reintegratie -> starten met en toetsen van inzetbaarheid

Roept dit herkenning op? Bij jezelf of misschien bij een medewerker, vriend of collega? Neem vrijblijvend contact op als je eens wilt sparren of oriënteren of wij iets voor elkaar kunnen betekenen. Je staat er niet alleen voor.

Neem vrijblijvend contact op

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Gecertificeerd burn-outcoach omgeving Zwolle, Hattem, Heerde, Wezep, Wapenveld en Epe.