Stress- en burn-outcoaching is een intensieve manier van coaching gericht op spoedig en verantwoord terugkeer naar je huidige of nieuwe werk situatie. Je vermindert stress en spanning in je werk als privé situatie en ontwikkelt en herontdekt je motivatie, zelfvertrouwen, planningsvaardigheden, drijfveren en energie.Burn-out, stress, spanningsklachten, overspannenheid. Termen die vaak door elkaar worden gebruikt. Stress is een mooi mechanisme van je lijf en zou kort moeten duren. Maar heb je er last van, dan is je belasting groter dan je belastbaarheid. Wanneer je te lang hieraan blootgesteld wordt en je hebt weinig herstelperioden, kan dat leiden tot overspannenheid. Je ervaart lichamelijk en geestelijke vermoeidheid, voelt je gespannen, emotioneel labiel, slaapt slecht en je hebt  het gevoel controle te verliezen. Burn-out gaat vaak nog een stapje verder. Je hebt jarenlang roofbouw gepleegd zonder dat je je daar misschien van bewust bent.

Waarschijnlijk voel je zelf heel goed aan dat je over je grenzen bent gegaan en dan maakt het hokje niet zo veel uit. Je wilt namelijk geholpen worden. En bij iedereen manifesteren de klachten zich anders, er is geen standaard! Herken je een van de volgende symptomen, dan is gerichte coaching op mentale veerkracht, talenten en stresshantering erg waardevol.

 • Emotionele en lichamelijke uitputting
 • Je hebt het gevoel dat je niet meer kan wat je vroeger wel kon
 • Je sociale, maatschappelijk en professioneel functioneren gaan achteruit
 • Vergeetachtigheid, concentratieverlies, besluiteloos
 • Machteloos
 • Verhouding draaglast en draagkracht lijkt zoek
 • Piekeren, angstig
 • Vaak achter je telefoon kruipen, zonder doel
 • Teveel betrokken – bij alles
 • Onrustige huid, darmen, veranderende eetlust of spierpijn

Stress- en burn-outcoaching

“Even” van je klachten af komen, zit er helaas niet in, je bent vaak al lange tijd niet meer in balans.  Het vraagt tijd, aandacht en een intensieve aanpak om verantwoord terug te keren naar je huidige óf nieuwe werksituatie. Ik ben er zelf door heen gegaan en weet als geen ander hoe moeilijk het kan zijn om door deze fase van je leven te gaan en begeleid je naar energie, ruimte en perspectief!

Het traject zal starten met een CSR Vragenlijst Stressklachten en inventariseert stressklachten, herstelbehoefte, vermoeidheid en cognitief functioneren. Het behandelplan is vervolgens opgebouwd uit 3 fasen en bestaat uit verschillende interventies:

 1. Crisisfase -> stoppen met roofbouw acceptatie en bevorderen herstelfuncties
 2. Opbouw vitaliteit -> zowel fysiek, mentaal als in gedrag
 3. Opbouw conditie en reintegratie -> starten met en toetsen van inzetbaarheid

Roept dit herkenning op? Bij jezelf of misschien bij een medewerker, vriend of collega? Neem vrijblijvend contact op als je eens wilt sparren of oriënteren of wij iets voor elkaar kunnen betekenen.

Neem vrijblijvend contact op

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren