Nico van Rossum is een energieke en krachtige persoonlijkheid. In de samenwerking heb ik haar als integer, kritisch, sensitief en pragmatisch ervaren. Een fijn mens.” – P. Geluk, Manager Communicatie en Marketing

Werk is een stukje van jou. Waarschijnlijk breng je energie, kennis en talent en krijgt er ook wat voor terug. Ontwikkeling, sociale contacten, waardering en resultaat. Je doet het alleen én met elkaar.

Zo zou het er uit kunnen zien. 

Maar soms hapert het. Je komt niet uit de verf, je teams functioneren niet naar behoren, resultaten worden niet gehaald. Misschien ervaar je lichamelijk of geestelijke klachten, vermoeidheid of irritaties. Als mens, werknemer en consultant ben ik dit vaak tegenkomen. Bovendien kunnen de haperingen behoorlijk frustrerend of zelfs ziekmakend zijn. Daarom kan het gevolg zijn dat je een andere baan zoekt, de cultuur verzuurd raakt of je met stressklachten thuis komt te zitten. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat dat geen pretje is.

Inzicht, coaching en training is een doeltreffende manier om in beweging te komen. Het inschakelen van een buitenstaander is in dat proces vaak erg verfrissend. Dan kom ik graag in beeld.

Ik geloof in ontwikkeling van gedrag, vaardigheden of mindset. Dat vraagt eerst om vertraging en het creëren van een doel, een richting. Zowel persoonlijk, op je afdeling als binnen de organisatie. Vanuit daaruit kan je gaan werken. Vanuit veiligheid, heldere verwachtingen en vertrouwen. Met elkaar maar het begint bij jezelf. En als die doelen worden gehaald geeft vaak veel energie, ruimte en daadkracht. En dat vind ik prachtig om mee te maken. Dat is waar ík het voor doe.

Welke kwaliteiten zet ik in?

Mijn grootste kracht is vragen stellen, luisteren tussen de regels door en verwoorden wat ik zie of aanvoel. Inmiddels heb ik meer dan 20 jaar ervaring op het vlak van HR, Recruitment en Loopbaanontwikkeling. Ook word ik omschreven als praktisch, nieuwsgierig, betrokken, communicatief sterk, resultaatgericht en toegankelijk. Hierdoor weet ik in een korte tijd een relatie op te bouwen, de juiste vragen te stellen en heb een sterk oog voor de mens en het proces. Hierbij blijf ik analytisch. Maar verlies ik de gestelde doelen niet uit het oog. Mijn benadering is rustig, evenwichtig en ruimte gevend.

Kwaliteit staat bij mij hoog in het vaandel. Vandaar dat ik een accreditatieproces heb doorlopen bij de beroepsvereniging van de NOBCO. Met resultaat. Ik ben vanaf 2023 Senior Practitioner Geaccrediteerd en draag het internationale keurmerk. Ook ben ik als coachpartner aangesloten bij CSR, expertisecentrum voor stress en veerkracht. Hierdoor ben ik op de hoogte en werk ik met de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van stressmanagement.

Daarnaast houd ik mij in mijn vrije tijd bezig met persoonlijke ontwikkeling, wandelen en lezen. Vanuit mijn passie voor fotografie en koken ben ik mijn receptenblog I Love Detox begonnen. Verder mag ik mij bonusmoeder noemen van een tiener. Ik woon heerlijk in het bos en ben een kattengek.

Tot zo ver een kijkje achter de schermen van Nico van Rossum (1978). En wie ben jij? Wat kan ik voor jou betekenen?

Wil je me volgen -> druk hier! Op LinkedIn deel ik wekelijks tips en inspiratie over persoonlijk leiderschap.

Gaan wij samenwerken?