De DISC, ook wel Persoonlijke Profiel Analyse genoemd (PPA), is een assessment van Thomas International en zet ik in bij recruitment en loopbaan vraagstukken of wanneer er behoefte is aan meer inzicht in kwaliteiten, communicatie en ontwikkelingsmogelijkheden van jezelf of het team.

De DISC, ook wel Persoonlijke Profiel Analyse genoemd (PPA), is een assessment van Thomas International en zet ik in bij recruitment en loopbaan vraagstukken. Of wanneer er behoefte is aan meer inzicht in kwaliteiten, communicatie en ontwikkelingsmogelijkheden van jezelf of het team. Misschien ken je de termen Rood, Geel, Blauw en Groen? Dan gaat het vaak om het DISC assessment. De DISC/ PPA is een makkelijk in te vullen vragenlijst en beantwoordt vragen als:

  • Wat zijn je sterke punten en wat gaat je minder goed af?
  • Hoe communiceer je? 
  • Wat drijft je?
  • Welk gedrag zien we in ontspanning en onder druk?

Het invullen van het assessment kost ongeveer 10 minuten en gebeurt online. Wellicht kan het thuis of anders op het werk. In een rustige omgeving waar je niet wordt gestoord. Na het invullen van het assessment volgt een overzichtelijk en duidelijk en digitaal persoonlijkheidsprofiel. Wanneer de uitslag bekend is, wordt deze naar de kandidaat gemaild. Vervolgens wordt het rapport uitgebreid besproken. Na goedkeuring van het rapport wordt deze voorgelegd aan de opdrachtgever. Of het rapport wordt verder gebruikt in het ontwikkel- of loopbaantraject. Dit assessment van Thomas International werkt ook uitstekend als basis voor een teamontwikkelingstraject!

De DISC wordt sinds 1950 ingezet in inmiddels meer dan 60 landen en is erkend door de British Psychological Society (BPS).

Benieuwd wat de DISC voor jou of je team kan betekenen? Vraag hier het proefrapport aan of bel mij voor de mogelijkheden op 06-11396662.