Assessments zijn een belangrijk onderdeel voor recruitment, interne doorstroom of het in kaart brengen van je ontwikkelmogelijkheden. Zowel in te zetten als HR tool als bij individuele coaching.

Ter ondersteuning van het HR-, recruitment-, ontwikkelings- of coachproces kan het inzetten van assessments een zeer waardevolle toevoeging zijn. Ik maak gebruik van de Trait Emotional Intelligence Questionnaire (TEIQue, Emotionele Intelligentie), de Persoonlijke Profiel Analyse (PPA/ DISC), de Student Profiel Analyse (SPA, DISC voor studenten), General Intelligence Assessment (GIA, leervermogen) en de High Potential Trait Indicator (HPTI, leiderschap) welke leiderschapskwaliteiten inzichtelijk maakt.

De CSR Vragenlijst bij stressklachten is geen assessment maar is een onmisbare vragenlijst wanneer stress, vermoeidheid of een burn-out de kop opsteken. 

Ik adviseer graag in een persoonlijk gesprek welk assessment passend is in jouw situatie, of dat van de organisatie. Want assessments geven extra informatie over wat vaak onuitgesproken blijft of moeilijk onder woorden te brengen is. Het is tevens een geweldig startpunt voor een ontwikkeltraject, loopbaantraject of coachtraject. Klik op het plaatje voor een korte uiteenzetting en meer informatie.

De DISC, ook wel Persoonlijke Profiel Analyse genoemd (PPA), is een assessment van Thomas International en zet ik in bij recruitment en loopbaan vraagstukken of wanneer er behoefte is aan meer inzicht in kwaliteiten, communicatie en ontwikkelingsmogelijkheden van jezelf of het team.
DISC – Persoonlijke Profiel Analyse (PPA)

De Student Profiel Analyse (SPA) is een assessment van Thomas International en richt zich met name op jongeren die staan voor een studiekeuze. De SPA is gebaseerd op de DISC.
Student Profiel Analyse (SPA)

Leiderschapsontwikkeling aan de hand van het leiderschap assessment HPTI. Ontwikkel talent binnen je organisatie of gebrek de HPTI bij recruitment.
Leiderschap Assessment HPTI
Assessment om leervermogen te toetsen. Hoe snel maakt iemand een nieuwe functie eigen? General Intelligence Assessment
Leervermogen Assessment GIA
De TEIQue (Petrides & Furnham) staat voor Trait Emotional Intelligence Questionnaire en is een degelijk, valide en betrouwbaar meetinstrument van Thomas International. Het is een van de beste meetinstrumenten in Emotionele Intelligentie en geeft stabiele scores over de jaren.
TEIQue Emotionele Intelligentie
De CSR Vragenlijst Stressklachten is een betrouwbaar meetinstrument en meet op deze 4 niveaus in welke mate er sprake is van stressgerelateerde klachten. Ik zet de vragenlijst in zowel bij het begin van een coachtraject aangaande stressklachten, en ook aan het einde.
CSR Vragenlijst